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Freitag, 10. November 2006

Moenchsambacher Lager.

Am 7. November hat Martin T., den ich leider nicht persönlich kennengelernt habe, in unserem Café Abseits ein Seidla "Mönchsambacher Lager" vom Faß getrunken. Er schreibt darüber im "Franconian Beer Message Board" von Fred Waltman in Kalifornien:
"I was drinking a pint of Mönchsambacher Lagerbier yesterday, reveling in its subtle wonders and starting to wax nostalgic about my first trip to Franconia, and the thought occured to me: this beer is what I have learned to think of as quintessentially Franconian. A well-rounded, tasty maltiness which never gets in the way, but which still has the ability to make you feel well-fed, balanced herbal hops which invite big gulps with their engaging aroma and linger just enough to dry out the back end, comfortable carbonation which effortlessly breaks onto your tongue, lifting most flavors while never being cumbersome, amazing drinkability, and that idiosyncratic, elegant farmhouse character."
In der Tat ist das "Mönchsambacher Lager" das meistgetrunkene unter unseren saisonal wechselnd 40 bis 50 verschiedenen Bieren, was nicht nur beweist, daß es sich um ein vorzügliches Bier handelt, sondern auch, daß unsere Gäste etwas von Bier verstehen.